Direktlänk till inlägg 14 mars 2018
Jag hade tänkt laga mat men så snubblade jag över ett recept på Brownies som jag bara var tvungen att testa. Jag har använt mig av Fredrik Nyléns recept.
Recept på Brownie, 10 stora bitar
Chokladganache
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Brownie
200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smällt. Rör ihop till en slät och fin ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20x25 cm, med bakplåtspapper.
3. smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
4. Vispa ner ett ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
5. Fördela smeten hämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
6. När kakan är sval så brer du på ganachen. Rör om den lite först, ställ Brownien i kylen en stund för att chokladganachen ska stelna ordentligt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|