Direktlänk till inlägg 13 juni 2018
Morotssoppa med apelsin och ingefära
4 portioner
Ingredienser:
1. Gul lök
3. Medelstora morötter
1 ½ msk riven färsk ingefära
3 apelsiner eller 2dl apelsinjuice och 1 tsk finrivet apelsinskal
2 msk smör
½ tsk salt
6 dl vatten
1 Grönsaksbuljontärning
salt och peppar.
2 ½ dl smetana eller créme fraiche och gärna en påse med rotfruktschips till servering!
Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna på ett rivjärn, de stora hålen. Skala ingefäran och riv den på de små hålen. Finriv apelsinskal från en apelsin och lägg det åt sidan. Pressa resten av apelsinerna tills du har 2dl apelsinjuice.
2. Smält smöret i en gryta eller kastrull. Fräs löken på svag värme tills den är mjuk, salta, lägg i ingefära och morötter och fortsätt steka en stund.
3. Häll på vatten och apelsinjuice. SMula ner en buljongtärning. Låt soppan koka i cirka 20 minuter.
4. Ställ åt sidan och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar, svartpeppar eller chilli om du vill!
5. Toppa med en smetana eller créme fraiche och servera gärna rotfruktschips till.
(Recept Johanna Westmans Grön i köket, 2016)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | ||||
|