Alla inlägg under mars 2020

Av Emma - 13 mars 2020 23:06

Idag ringde klockan eftersom jag hade tänkt hinna starta en tvättmaskin innan Gina och lilla W kom på besök. Jag var inte jättetrött och idag gick det att vakna också. Idag är en av mina bättre dagar. När Gina kommer för att hälsa på, för att prata med mig. Ja då är det värt att kliva ur sängen. Jag startade tvättmaskinen, jag diskade upp på den ena sidan av diskhon. Halva bänken var ren och fin i alla fall   Efter det gick jag bort en sväng till apoteket för att hamstra munskydd och mediciner. Nej, så var det inte. Jag behövde köpa mig en ny handkräm då mina inte verkar fungera. Jag tål inte handspriten och använder den aldrig men så hade vi magsjuka på jobbet och jag hade varit inne hos en som hade det. Jag var itne hundra procent och ville inte riskera att bli sjuk så jag spritade lite och nu är mina händer krustorra och knallröda. När jag kom hem från apoteket hann jag dessutom diska upp alla kastruller så att vi skulle kunna laga lite mat och efter det så kom Gina och lilla W. Då lagade vi lite mat, det blev tacos. Tur att jag hade fyllt på skafferiet så det fanns lite mat i huset i alla fall. Efter att vi hade ätit så blev det kaffe och både köpta kakor och hembakat. Jag var inte säker på att jag skulle hinna baka så jag köpte hem lite fika. Men jag hann även baka igår kväll när jag kom hem. Men det var för att min kära mamma hade en burk med jordnötsmör hemma.

 

 

 

Gina och lilla W var här ända till kvällen och det behövde jag. Jag har inte hunnit med att packa ner så mycket av mina grejer i lådor som jag tänkte göra men idag gör det ingenting. Det finns en morgondag, idag känns det så i alal fall. När Gina hade satt sig i bilen och åkt hem, då tog jag en sväng in på ICA eftersom jag hade glömt att handla saker eller så var det redan slut när jag var på MAXI igår. När jag kom hem så orkade jag inte göra något. Jag la mig en stund på soffan och där har jag befunnit mig sedna klockan 17:30 typ. Jag tittade klart på första säsongen på Valpakademin. Jag hade inget att titta på och så tänkte jag att djur brukar göra en glad. Jag behöver bli glad. Så jag tittade på den och nu är första säsongen slut. Efter det tittade jag på Bäst i test. Zillah och Totte var med för att bedömma en av tävlingarna. Tänk att Zillah och Totte fortfarande är lika roliga som när de vann Talang för typ 100 år sedan. jag har faktikst ingen aning om när hon vann.

(Bild lånad från Google 2020-03-13)

   

(Bild lånad ifrån Google 20202-03-13)

 

Efter det så blev det ett konstigt program av Svenska nyheter. Det var tomt i studion och Kristoffer Appelqvist fick dra skämt för tomma stolar och klippa in skratt. En del av de klippen var roliga.

(Bild lånaf ifrån Google, 2020-03-13)

 

Nä nu är klockan mycket och jag tänkte gå och lägga mig. Det har jag nog tänkt ett tag i för sig men jag har ingen lust. Det är som en ond cirkel, jag kan inte gå och lägga mig. Jag har svårt att somna och när dagen gryr ja då finns det ingen mening med att gå upp. För mig spelar det ingen roll om jag får Viruset eller inte heller... Jag är ensam i vilket fall som helst och dör jag så dör jag. Shit happens liksom... Jag känner inte igen mig själv och det är ingen rolig känsla. Jag vill vara mig själv igen. Jag vill kunna le när jag vaknar på morgonen, utan att ha något att se framemot. Jag vill inte vara trött varenda gång jag ska göra någonting. Speciellt på släktkalas. Man samlar all energi man har och tänker, idag fixar jag det. Sedan sitter man där på en stol, har ingen aning om vad du ska säga och ögonlocken blir bara tyngre och tyngre. Du vill bara hem och lägga dig igen... Det är som ett ekorrhjul men det kommer inte ut något bra av det... Jag vill hitta tillbaka!!! Jag vill leva för något, vad som helst! Jag vill kunna sätta mig upp i sängen och säga! IDAG ÄR EN BRA DAG!

 

X0X0   

Av Emma - 4 mars 2020 11:14

 


God morgon eller förmiddag beror väl på hur man ser det! Jag ska alldeles strax dra på mig kläderna, då jag fortfarnde går runt i pyjamas... Det är snart dags att gå till jobbet igen. Idag börjar jag klockan 13, så är det att jobba heltid nu börjar jag en massa konstiga tider. Ännu en gång får jag ett schema som inte har någon form av rutin överhuvudtaget. Jag kommer aldrig ihåg när jag börjar, eftersom det är olika varje gång. Men i alla fall, jag har bestämt mig, jag hade tänkt börja redan i måndags men det blev inte så, inte hela morgonrutinen i alla fall. Jag har bestämt mig att gå upp lite tidigare än vanligt, jag ska känna mig utvilad också men att försöka ställa klockan lite tidigare... Snozza en gång, lyssna på ett avsnitt av Monday Mantra podden. Jag försöker ställa om mig för att känna mig lugnare och tryggare i mig själv och så 5 minuter meditation... Det funkar. Jag gjorde fem minuter meditation igår och även innan jag gick och la mig. För igår gick jag raka vägen till sovrummet efter att jag kom hem från jobbet. Det var en bra ide, jag kände mig lite lugnare efter meditiationen. Sedan såg jag två avsnitt av en riktigt bra serie. 22juli. Den är bra gjord om vad som hände före, under och efter dådet på Utöya. Det kankse inte är den bästa serien innan sovdags men jag kan inte somna på en gång...

 

Jag vaknade upp strax innan klockan ringde idag, valde att hoppa snozzandet och körde igång ett poddavsnitt på en gång. När det var avslutat så satte jag mig för att meditera i fem minuter. Kroppen är stel och det är svårt att slappna av men när de fem minuterna hade gått så kändes det ändå som att jag var redo för att ta tag i dagen. Jag fixade frukost och åt i lugn och ro och nu har jag bara tagit det lugnt ända tills det börjar bli dags att göra sig klar för att åka till jobbet idag igen. Jag tycker att det har gått rätt bra de här kvällarna så jag hoppas att det kommer bli bra ikväll också. Det blir ju lite andra rutiner när avdelningen är isolerad eftersom det går magsjuka men igår gick det bra med att dela ut maten och sedan lägga alla. Det fanns ingen stress utan vi hann till och med andas en stund innan vi gick ut med soporna och dukade bordet.

 

 

Ta hand om er där ute...

X0X0

  

Av Emma - 3 mars 2020 10:42

Idag skulle jag ha varit ledig men jag har ingenting planerat och jag tycker att det är konstigt att bara jobba varannan dag när man precis har haft en veckas semester. Även om den var spontan och jag mest behövde vila för att orka med jobbet, som igår tog musten ur mig fullständigt. Åh då ska jag inte säga någonting när jag har kollegor som fick gå hela dagen igår. Den ena av dem gör samma sak idag. Jag kände mig förvirrad och visste inte vart jag skulle börja. Dessutom är vi isolerade, hela huset är isolerade på sina egna avdelningar. Det är så tomt när alla sitter på sina rum och jag tyckte inte att det larmade så mycket som det brukar göra, eller så var jag fortfarande i semestermood. Jag fick jobba en timme längre än det var tänkt och ingen rast. För jag hade ingen möjlighet att lämna eftersom vi hade magsjuka. Det kändes som jag fick ett slag i magen när det började närma sig sitt slut och en nattpersonal kom in och sa att kollegan hade gjort ett bra papper med alla insjukningstider. Ingen hade visat mig någonting dessutom hade jag skrivit upp den som insjuknat igår. För igår hade vi bara två fall, de andra verkade vara friska. Jag fick bara lite snabb information vad som hade hänt under veckan...

   

 

Idag är det tisdag och jag känner ändå att jag har hunnit med en hel del idag. Klockan ringde precis som planerat 07:40. Jag snozzade en gång och sedan lyssnade jag på podden Monday Mantra, försöker börja dagen med något positivt och lugnande. Sedan somnade jag visst om och vaknade inte upp förrän närmare halvnio men det är ingen katastrof. Jag satte mig även för att meditera i 5 minuter och jag tänker göra samma sak ikväll innan jag somnar. Jag tror att det kanske faktiskt kan fungera. Idag blev jag lite rastlöst och kände, nä det här går inte men då hade jag ändå lyckats hålla fem minuter det var bara några sekunder kvar när jag gav upp. Så det känns bra. Efter det kokade jag tevatten, plockade ner alla saker som stod på bordet i en stor flyttlåda. Nu börjar det bli dags att äta någonting också innan jag åker till jobbet. Jag känner mig inte överlycklig för att gå till jobbet men jag hoppas på det bästa. Det här måste vara över snart! När magsjuka bryter ut då blir det jobbigt för alla, personalen ligger hemma, brukarna blir mer stirriga än vanligt... Snart är väl allt som vanligt igen hoppas jag.

 

X0X0   

 

 

Presentation


Jag är en glad tjej som njuter av livets goda stunder

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards