Alla inlägg under mars 2018

Av Emma - 19 mars 2018 19:13

Jag känner mig som en hemskt människa! Jag borde inte behöva göra det, eftersom jag har rätt att bestämma över mitt eget liv. Jag har rätt att bestämma vilka som ska få befinna sig i mitt liv. Ändå känns det som att det är fel personer som försöker ta sig in och jag känner mig så hemsk som inte vill träffa dem. Jag orkar inte lägga energi på folk som jag en gång har känt en lättnad över att inte behöva träffa. Gör det mig till en hemsk människa?

 

 

Av Emma - 14 mars 2018 14:03

Jag hade tänkt laga mat men så snubblade jag över ett recept på Brownies som jag bara var tvungen att testa. Jag har använt mig av Fredrik Nyléns recept.


Recept på Brownie, 10 stora bitar

Chokladganache
150 g mörk choklad

1,5 dl vispgrädde

 

Brownie
200 g smör

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

1 tsk salt

1 msk vaniljsocker

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

 

Gör så här:
1. Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smällt. Rör ihop till en slät och fin ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20x25 cm, med bakplåtspapper.

3. smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.

4. Vispa ner ett ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.

5. Fördela smeten hämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.

6. När kakan är sval så brer du på ganachen. Rör om den lite först, ställ Brownien i kylen en stund för att chokladganachen ska stelna ordentligt.

 

 

 

Mat
Av Emma - 12 mars 2018 19:00

Idag hade jag tänkt ha sovmorgon, vila ut ordenligt efter en mycket lång och aktiv helg men det sket sig lite grand. Jag vaknade till första gången vid sju tiden. Det tyckte jag inte om, så jag valde att ligga kvar i sängen fram till åtta i alla fall. Sedan började jag långsamt röra mig emot kanten på sängen. Vid halvnio var jag uppe ur sängen. Då skickade jag ett meddelande till Anna och frågade när vi skulle ses. Vi bestämde 12.30 Jag gjorde inte mycket alls på morgonen men sedan tog jag en promenad upp till Anna, det var egentligen raka vägen upp och skulle inte ta mer än en kvart att gå, men jag tror det tog lite längre tid eftersom jag och kartan inte var helt nöjd med hur jag skulle gå. Men jag kom fram och vi hade en jättetrevlig fikastund tillsammans. Det är trevligt att komma ut lite, både en promenad och lite socialt, slippa sitta ensam i lägenheten hela tiden.


     

När jag var på väg hem från Anna, så gick jag en annan väg ner och hittade jättefina isskulpturer som naturen själv hade skapat. Om man tittar lite närmare så ser det ut som att det finns en elefant där. Jag var bara tvungen att stanna för att ta kort på den. Jag hann med det. När jag kom hem så hämtade jag bara ryggsäcken för skulle sätta mig i bilen och åka hem till farmor och farfar. Vi skulle hämta matkassen idag. Jag handlade lite så nu håller både frysen och kylskåpet på att sprängas. Det påminner mig om jag borde plocka fram något att äta till imorgon. Jag behöver ta något från frysen, för det börjar bli alldeles för mycket där i. Fördelen är att jag borde klara mig hela månaden ut på den maten jag har nu i alla fall. JAg klarar mig kankse april ut också. Nä nu är det dags att laga lite kvällsmat... Ikväll blir det Krämig burrito.

Av Emma - 11 mars 2018 10:30

Kladdkaka med Siliviaglasyr

 

 

 

Kladdkaka:
150 g smör

3 st ägg

3dl socker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

1/2 msk vaniljsocker

2 krm salt

 

Gör så här:
1. Sätt ungen på 175 grader

2. smält smöret

3. Rör ihop ägg och socker i en bunke

4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.

5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter.

6. Grädda mitt i ugnen 17 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

(Recept från  Arla köket app)

 

Glasyren:


150g smör

1,5 dl socker

2 st äggulor

3 tsk  vaniljsocker

 

Gör så här:


Koka ihop glasyren i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för högvärme. Bred ut glasyren över kladdkakan och låt den stelna lite grand.

(Recept från Pernilla Whalgren, Mitt kök)

 

Maränger
2 äggvitor

1 dl socker ( jag använde mig av brun farin socker)

(Recept från Mitt kök)

 

 

Jag tyckte att det smakade riktigt bra. Jag är nöjd med vad jag har gjort och ger den betyg 4 av 5 i alla fall   

 

Mat
Av Emma - 10 mars 2018 23:18

Idag har jag hållit igång och inte varit hemma på hela dagen. Jag lämnade sängen halvåtta, en ledig lördag  . Det gjorde inte så mycket, jag hann äta lite frukost och göra mig klar för att åka. Jag gick ner till bilen lite senare än jag hade tänkt mig. Jag kom ut till bilen och la in handväskan och loppispåsen och då kom jag på det, jag hade glömt pengarna, kaninen och cellofanpappret. Det var bara att gå tillbaka igen. Det kändes lite jobbigt då jag har så långt till bilen från lägenheten. Men jag hämtade grejerna och kom iväg i tid ändå. Jag var på plats vid prästgården tio i nio. Då hade mamma kommit och hunnit plocka in allting, så det kunde jag inte hjälpa till med. Men jag kunde hjälpa till att ställa upp grejerna. Vi hade massor av grejer med oss och då är det första gången vi hyr ett bord för att sälja grejer. Det kändes som att det kankse inte gick så jättebra, det var mycket saker att plocka ner och ta med sig hem igen. Men vi gjorde en vinst i alla fall. Bo och Lisbeth hade bordet bredvid oss och det var trevligt. Då fick vi träffa dem också   

 


När vi hade plockat ner bordet och lastat in alla grejer i mammas bil, jag då åkte vi åt olika håll. Hon åkte hem till sig och sålde vidare saker via Facebook. Hon hade fått mersmak helt enkelt. Själv åkte jag hem till Therese. Vi skulle på Babyshower idag och hade bestämt oss för att kankse göra en blöjtårta, det slutade med att det blev en långpannekaka dekorerad med chokladkakor, mjukiskanin, body och nappar.  Jag är rätt nöjd med vad vi gjorde. Vi klädde om lådor och pysslade lite. Jag insåg att jag tycker faktiskt det är kul men det brukar aldrig bli bra, men idag lyckades jag bra.

 


Det var en jättefin baby shower, där vi fick gissa könet, göra ballonghälsningar och äta jättegod mat. Annizz hade verkligen lagt ner tid både på maten och på fikat. Jag är fortfarande mätt  .  Jag hade jättetrevligt men så kom det en blixtrande huvudvärk och det kändes inte så bra. Jag har väl sovit för lite och hållit igång för mycket. Tanken var att jag skulle sova typ nu men det blev inte så... Jag kände att jag behövde sammanfatta dagen först, för att kunna somna med ett tomt huvud och få sova gott.

 


När jag kom hem vid halvåtta så slängde jag ihop en kaka... Sch... Det är lite hemligt eftersom det är en födelsedagspresent till världens bästa farfar. Han som fyllde år i torsdags men inte fick ha något kalas förrän imorgon eftersom jag har varit upptagen idag. Jag hann inte baka kakan igår, jag vet inte vart tiden tog vägen men jag gjorde inte ett smack igår. Men idag gjorde jag desto mer, så det jämnar väl ut sig. Vi låter udda var jämt typ :P Jag slängde i alla fall ihop kakan och sedan såg jag på melodifestivalen, där jag inte riktigt håller med svenska folket som vanligt. Men det är inget nytt, jag har nästan aldrig haft samma åsikt. Men jag tycker ju att melodifestivalen har tappat sin charm. Det är ju inte de talangfulla som vinner, de är det som charmar barnen mest som vinner. Jag går i alla fall och lägger mig och låter bli att slänga dynga på alltihopa. Det är skönt att det är över, nu väntar jag på den riktiga tävlingen den som är den bästa, när resten av Europa och Australien möts. Men nu tänker jag i alla fall sova, imorgon blir också en lång dag. Kanske lite för lång... Men jag hoppas det ska lösa sig med att jag sover ända fram till klockan tio imorgon!

 

Hedwig och Bernard tyckte i alla fall om finalen. Dem satt som små ljus hela kvällen.



Av Emma - 8 mars 2018 20:24

Det är otäckt hur nära det är... Jag ser hur väggen kommer närmare och närmare.

Jag kan inte göra något för att stoppa, det känns som jag kommer att braka rätt in snart.

Jag försöker verkligen, jag vill verkligen stanna och komma tillbaka. Jag vill vara mig själv igen.

Jag vill vara den personen som jag tycker om, den som ler när man möter någon.

Den som orkar hålla modet uppe när andra behöver stöd.

När ingen tror på att det gör ont, när ingen tror att man är mentalt slut...

Då är det svårt att skaffa sig tid till att reparera sig själv.

När den onda cirkeln bara går runt, runt, jag då är det svårt att ta sig ur.

Jag vill så gärna kunna gå till jobbet och känna att jag mår bra idag. Det här kommer att bli en bra dag.

Jag vill kunna vara ledig och slippa känna ångest över min ekonomi.

Men just nu är det inte så, allting snurrar runt och det går inte som jag vill. Jag har ont i kroppen och jag har tappat lusten att göra något, lusten att andas lite grand. Jag vill bara ta en paus, åka långt ifrån allting som påminner mig om det som gick snett. Bara få andas... Men jag kan inte, det finns inga pengar, det blir inga pengar kvar.

Jag kommer hem och faller ihop i soffan och sover bort resten av dagen, berget av disk växer och dammet samlar sig.

Jag vill inte bo så här, mår inte bra av det men jag orkar inte! Jag orkar inte göra något och jag vet inte ens vad som gör mig stark. Jag vet itne vad som ger mig energi, jag har ingen aning längre...

Jag ser hur väggen närmare sig, men farten är för hög. Jag är rädd att jag inte hinner stanna...

 

 

Av Emma - 2 mars 2018 21:24

Ja nu har 2018 gått in i den trejde månaden redan, tiden bara springer iväg. När februari slutade så hade jag inte så många jobbpass inbokat men det löste sig innan jag gick hem. Jag bokade in mig för helgjobb men redan igår ringde dem och väckte mig klockan 06:55. Eller egentligen så väckte dem mig inte, jag hade av någon anledning redan vaknat till. Så jag svarade bara, jag kommer så fort jag kan. Trotsvädret och att jag skulle klä på mig så hann jag till jobbet 7:45. Det är inte så dåligt när man blir väckt 06:55. Så den här veckan kommer jag att jobba 5 qv 7 dagar. EN helt vanlig vecka med andra ord. Hur det blir nästa vecka det vet jag inte riktigt men det jag tror att det kommer att lösa sig snart. Idag var det vår elevs sista praktikantdag så hon bjöd på tårta vid frukosten, dock fick jag tacka nej eftersom jag inte ville ha magknip på jobbet. Jag år en apelsin istället och var helt nöjd med det. Idag kände jag lite att jag gjorde inte annat än sprang omkring. Det kan vara mitt ansvar också att ta rast men det blev inte så, jag jobbade hela tiden. Jag satt inte mycket alls. När klockan blev halvtvå då kände jag mig extremt trött och sliten. De andra satte sig för att äta allihopa, jag fick springa, eftersom jag skulle ha haft rast på förmiddagen men det blev inte så eftersom jag hade en dusch att ta hand om innan lunchen. Jag måste verkligen lära mig att gå på rast när det är dags, men jag tycker inte att man bara kan gå iväg på rast utan att säga vart man tar vägen. Dessutom glömmer jag ofta bort tiden när jag jobbar. Jag gör färdigt det jag håller på med och larmar någon och jag är i närheten ja då går jag dit...


Jag har haft korta dagar, 7-14 är rätt softa tider tycker jag men jag har varit så sjukt trött hela veckan. Jag försöker lägga mig i tid men det verkar inte hjälpa. Jag kommer till jobbet och är lite lagom pigg, snarare koncentrerad. Jag gör det jag ska, gäspar lite framåt lunch, trots att jag ätit frukost. När jag kommer hem har jag somnat på soffan och sovit i två timmar. Slötittar på tv och går och lägger mig runt halvelva, elva. Ändå finns det ingen enerig kvar när klockan är 14:00 på eftermiddagen. Jag vet inte hur jag ska ladda batterierna, men jag vill inte sitta stil varenda dag efter jobbet. Så imorgon så ska jag jobba, fika med en ny beknatskap och sedan ska jag hänga med pappa på Irländsk pubafton. Jag ska sova hos mina föräldrar eftersom jag ska jobba delad på söndag. Först ett pass 7-14 och så hem och vila lite grand och så tillbaka till jobbet 17-21:15. Det blir en lång helg helt enkelt. Men jag hoppas att det ska ge positivt resultat i slutändan. Jag har dessutom fixat sommarjobb, så det är perfekt. Jag sa att jag vill jobba mycket och det är sant. Jag ska för första gången ha tre veckor eller i alla fall två och en halv veckas semester den här gången. Men annars jobbar jag nästan dygnet runt.


Nä, nu ska jag fundera på att gå och lägga mig. Krypa ner i sängen och se ett avsnitt av True Blood tror jag. Jag har inte hunnit se klart säsong 7 än. Jag har nog missat några säsonger men nu såg jag att det visades på tv, så då passar jag på att titta på det. Men eftersom jag ligger efter, så ser jag det på play. Det funkar jättebra precis innan man ska somna. Nu tänker vi bara positiva tankar... imorgon är en ny dag med nya möjligheter...


    

Presentation


Jag är en glad tjej som njuter av livets goda stunder

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards